Térburkolat készítése

Már több mint 17 éve foglalkozunk térburkolatok készítésével, térburkolással.

Számos munka során nagyon hasznos szakmai tapasztalatokat gyűjtöttünk össze ahhoz, hogy magas minőségben tudjunk dolgozni és valóban szép, esztétikus és időt álló térburkolatokat készítsünk.

Térburkolat készítési munkafolyamat menete

Helyszíni felmérés, árkalkuláció készítés, ajánlatadás

Első legfontosabb mozzanata a térburkolásnak a helyszínen történő személyes találkozó. A térburkolással kapcsolatos igények megbeszélése, talaj, esések és felszín vizsgálata.
A felmérést követően árkalkulációt végzünk és ajánlatot adunk a térbukolás elvégzésére.

A tényleges térburkolat lerakási munka az alábbi lépésekből áll:

Kitűzés, zsinórozás

A térburkolat területét a megrendelővel közösen, az előzetes tervek alapján kizsinórozzuk. Elő szokott fordulni bizonyos esetekben, hogy a kizsinórozás közben szükséges változtatni az eredeti terven, ennek okán végezzük a kizsinórozást a megrendelő jelenlétében.

Bontás, tereprendezés

A kitűzött területen esetlegesen lehetnek olyan elmek, beton, kövezés, ...stb. ami akadályozhatja a később térburkolási munkálatokat. Ezeket a zavaró elemeket ebben a munkafázisban távolítjuk el a terepről.

Terület kialakítása

A terület adottságaitól függően többnyire a szükséges rétegmélységet ki kell ásni. Többnyire gépekkel, ritkább esetben kézi erővel dolgozunk.

A terület későbbi használati terhelésétől függően távolítjuk el a földréteget a megfelelő mélységben.

A föld elszállításáról igény szerint gondoskodunk.

Szegélyek elhelyezése

A térkő támasztó elemeit előzetesen elhelyezzük és beton ágyba fektetjük. A szegéllyel történő támasztás a térkő azon oldalainál szükséges, ahol nincs meglévő támasztó felület. pl. házfal, kerítés alap...stb.

Alap készítése

A térkő alá teherviselő alapot készítünk. A teherviselő alap alsó rétege a fagyvédő réteg, mely állhat darált betonból vagy nagyobb frakciójú bazalt kőzetből vagy dolomitból is.
Az alapréteget több fázisban terítjük el, a rétegeket vibrációs tömörítéssel dolgozzuk össze. A fagyvédő rétegre kerül a CKT beton amely biztosítja az alap stabilságát és tartósságát, főként a megsúllyedés ellen ad védelmet.

A teherviselő alapra kerül a tükör. Ehhez 0-4 szemcseméretű sódert használunk. A leterített sódert egyenletesre lehúzzuk így készítjük el az alapot a térkőnek.

Térkő lerakása

A kialakított tükörre precíz illesztésekkel lerakásra kerülnek a térkövek. A szükséges vágásokat térkő roppantóval, vizes vágóval vagy kézi darabolóval végezzük.

Befejező munkálatok

A térkő illesztési réseibe apró szemcsés, a tükörhöz használt sódert használunk. A repedésekbe beülnek az apró kavics szemcsék, ezzel csökkentik a kimosódást. (A homok hamarabb kimosódik.)

A területet több irányból alaposan beseperjük, majd vibráljuk. Ezt a folyamatott több körben végezzük a megfelelő felszín minőség elérése érdekében.

Ezt követően átadjuk a megrendelőnek a térburkolt területet.

Amennyiben térburkolási szolgáltatásunkkal kapcsolatosan bármilyen kérdése merül fel keressen minket elérhetőségeinken.

Kérje ajánlatunkat!

Az ajánlatkérés nem jár semmiféle kötelezettséggel! Ráadásul a Jóbeton a munka megkezdése előtt ingyenes műszaki felmérést végez! Ne habozzon!

Árajánlatot kérek +36 30 966 5717